Reinhardt Fuchs Tolltraum Weisswein (Wit – Zoet)

7,00 incl. BTW

Reinhardt Fuchs Tolltraum
Een waanzinnige droom, zo heeft de wijnmaker deze wijn van Rheinhardt Fuchs genoemd, Tolltraum. En een waanzinnige droom is deze zoete witte wijn zeker. De wijnen van Reinhardt Fuchs komen van het bekende Duitse familie bedrijf Zimmer-Graeff & Muller. Het wijnbedrijf word al vier generaties lang door de familie geleid met veel kennis, ervaring en daadkracht. Hoofd wijnmaker Peter Griebeler heeft al jaren lang de eindverantwoordelijkheid over onder andere de Reinhardt Fuchs wijnen. Een verantwoordelijk taak die hij als geen ander kan uitvoeren. Niet vreemd dat we deze wijnen dan ook over heel de wereld terug kunnen vinden.

Tolltraum gemaakt van de Müller-Thurgau
Een topper kunnen we deze witte wijn wel noemen. Gemaakt van de Müller-Thurgau druif. Deze druif is want minder bekend buiten Duitsland maar in Duitsland een veel gebruikte druif voor top wijnen. Deze druif voelt zich het meest prettig in een wat frisser klimaat. In het bekende wijngebied Rheinhessen in Duitsland vinden we dit klimaat terug. Het was dan ook een zeer waarschijnlijke keuze van de wijnmaker om een deel van de wijngaarden van Rheinhardt Fuchs aan te planten met de Müller-Thurgau druif. Na een lang en evenwichtig groeiseizoen zijn de druiven klaar voor de oogst. Een klus die voor de wijnmaker erg belangrijk is. Het fruit moet zo min mogelijk kneuzingen oplopen tijdens de oogst het transport. Op deze manier blijft al het mooie sap in de druif tot aan de pers. Na een zachte persing is al het zuivere sap in de tanks gelopen en kan het fermenteren gaan beginnen. Het resultaat?

Een zoete witte wijn die perfect in balans is
Zoete witte wijn liefhebber opgelet! Deze waanzinnige witte wijn is de topper van de Rheinhardt Fuchs. De diepe gele kleur doet ons bij het inschenken al vermoeden dat we te maken hebben met een intense wijn. De heerlijke zoete aroma’s dansen het glas uit. Na nog even walsen met het glas noteerden wij heerlijke geuren van vlierbloesem, appel, peer en achteraan nog wat banaan. Deze geuren zetten zich in de smaak om in een rijke doch aangename zoete witte wijn. Hierbij treffen we nuances aan van rijp wit fruit, vlierbloesem en achteraan op de tong en subtiele hint van citrus. De afdronk is lekker lang aanwezig. Een top wijn om te borrelen of voor bij fruit desserts!

Categorie: