Barahonda Organic Monastrell Merlot (Rood)

8,50 incl. BTW

Barahonda Organic Monastrell Merlot
Barahonda is een toonaangevend wijnhuis in het Zuid-Oosten van Spanje. Antonio Candela Garcia richtte het wijnhuis Barahonda op in 1925 in de provincie Murcia. Tot het begin van deze eeuw stond Barahonda vooral bekend om haar eenvoudige tafelwijnen. Sinds 2003 hebben de kleinzonen van Antonio het roer omgegooid. Ze gelden nu als een van de top wijnhuizen die Yecla ruik is. Niet alleen met hun ‘normale’ wijnen, maar ook de biologische varianten. Zo is Barahonda Organic Monastrell Merlot geheel biologisch geproduceerd.

De samenstelling van Barahonda Organic
De wijngaarden van Barahonda behoren tot het wijngebied Yecla. Vroeger behoorde dit tot het grote La Mancha. Echter kreeg Yecla, door innovatie en investeringen in de wijnbouw, in 1975 haar eigen Do. Diverse wijnhuizen, waaronder Barahonda hebben hiervoor gezorgd. Het terroir bevat veel kalksteen en gravel, wat ideaal is voor zowel de Monastrell als de Merlot. Deze twee druivenrassen vullen elkaar perfect aan. Monastrell geeft de nodige karakter in Barahonda Organic Monastrell Merlot, terwijl Merlot het geheel mooi zacht houdt. Perfect in evenwicht kunnen we wel zeggen.

De geur en smaak van Barahonda Organic
Een fles Barahonda Organic Monastrell Merlot kopen, geeft je zintuigen een boost. Je zal versteld zijn door de astronomisch hoge kwaliteit van dit toonaangevende wijnhuis. Zodra je deze rode wijn inschenkt, komt een breed boeket je neus al tegemoet. De wijn is zacht en fris. De wijn zit barstensvol rood fruit: aardbeien, frambozen en rode bessen, maar niets overheerst, het is geweldig in balans. Zodra je een slok neemt van Barahonda Organic Monastrell Merlot weet je het zeker: dit wordt jouw nieuwe favoriete wijn. Excellent uitgevoerd door de kundige wijnmakers van Barahonda. De wijn is soepel, maar heeft ook de nodige body. Rood fruit vormt een prachtig geheel in de mond. Toegankelijkheid viert hoogtij met dit glas wijn.

Categorie: